Uw winkelwagen is leeg!

Chelsea vergelijkt gunstig met de beste kampioenen van de Premie

23-05-2017 0
LONDEN - Een jaar na het opbouwen van de meest schokkende, Chelsea 16/17 voetbalshirt onverbiddelijke titelverdediging in het leven, zijn Chelsea weer Premier League kampioenen.
 
De heropleving onder Antonio Conte is zo drastisch dat veel blijven overgegaan over het beoordelen van dit team in de context van het allerbeste in de Premier League-tijdperk. Sommigen zijn meer onder de indruk van Mauricio Pochettino's levendige jonge Tottenham-kant die tweede dit seizoen en derde seizoen eindigde.
 
Maar nu dat het stof is opgelost en de Premier League-tafel in steen zit, kan dit Chelsea-team in de pantheon van de moderne Engelse kampioenen goed worden beoordeeld en de nummers zorgen voor indrukwekkend lezen.
 
De voornaamste prestatie is duidelijk 30 overwinningen. De zondag 5-1 sloop van Sunderland zorgde ervoor dat Conte's mannen niet alleen de eerste Premier League-ploeg werden om het landmerk te bereiken, maar ook de eerste in de Engelse topvlucht tijdens een 38-wedstrijd seizoen.
 
Chelsea's score van 93 punten is tweede alleen voor het Goedkope Voetbalshirt intimiderende totaal van 95, die door de eerste Premier League-titel-winnende Blues-team in 2004-05 werd gesteund door Jose Mourinho. Die recordende kant won 29 wedstrijden, maar verloor slechts één, terwijl Conte's mannen proefden vijf keer dit seizoen te verslaan.
 
Tottenham waren dit seizoen ongebruikelijk sterke runners. Ze schitterden de beste aanval van de Premier League (86 doelpunten behaald) en de beste verdediging (26 toegekend), evenals het beste doelverschil (plus -60) van elk team om de trofee niet op te heffen. Hun laatste score van 86 punten is in vier van de afgelopen acht jaar alleen in de topvlucht van Engeland overgenomen.
 
Maar die nummers dienen te verbeteren om de prestaties van Chelsea te verbeteren, in plaats van het te verminderen. Ondanks het historische seizoen van Spurs, slaagden de rivalen in Londen nog steeds in de Premier League-titel met zeven punten, iets boven de gemiddelde marge van de overwinning (6,52 punten) sinds 1992.
 
De 2016-17 Chelsea zijn slechts de zesde kant in de geschiedenis van de Premier League om de top te beëindigen zonder de beste aanval of verdediging in de divisie te hebben. Zij scoorden echter slechts een minder doel (85) dan Tottenham en vonden het net veel vaker dan Leicester City vorig seizoen (68) of zichzelf in 2014-15 (73).
 
Onderweg leidden Conte's mannen het record voor de opeenvolgende Premier League-overwinningen in een enkel seizoen met een winnaarsstreep van 13 wedstrijden van 1 oktober tot nieuwjaarsavond. Zij wonnen ook 13 wedstrijden van de Stamford Bridge, waardoor ze de eerste kampioenen werden die sinds 2006-07 goed in de weg hebben geworden sinds Manchester United.
 
De sleutel tot het succes van Chelsea was dit seizoen hun vermogen om het initiatief te nemen. Zij scoorden de eerste doelpunten in 30 van hun 38 Premier League-spellen en concludeerde niet een enkel doel na een Conte-vervanging totdat Olivier Giroud op 4 februari een verwondingstijd troost voor Arsenal in de Stamford Bridge opleverde. Al met al de Blues Spendeerde slechts 457 minuten bij het verliezen van posities.
 
Chelsea's scherpe wedstrijdschema was een aanhoudende bron van frustratie voor hun rivalen, en er is geen twijfel dat een gebrek aan Europese verplichtingen de Conte en zijn team aanzienlijk heeft geholpen. De FA Cup-finale is de 47e wedstrijd van de Blues. In 25 seizoenen van de Premier League, zijn de laatste kampioenen van Leicester City vorig jaar nog minder wedstrijden (43) gespeeld.
 
Conte kon slechts één wedstrijd per week doorstaan ​​voor een groot deel van het seizoen, waardoor Conte op een kleine kern van spelers kon vertrouwen, waarvan negen - Thibaut Courtois, Cesar Azpilicueta, David Luiz, Gary Cahill, Marcos Alonso, Nemanja Matic, N'Golo Kante , Eden Hazard en Diego Costa - begonnen tenminste 30 van Chelsea's 38 wedstrijden.
 
Azpilicueta werd slechts de vierde outfielder om elke minuut van de titel van een Premier League titelwinnende campagne te spelen, die overeenkomde met de prestatie van de Amerikaanse stalwart Gary Pallister in 1992-93, de Chelsea-kapitein John Terry in 2014-15 en de Leicester City-kapitein Wes Morgan vorig seizoen.
 
Courtois beveiligde ook zijn eerste Premier League Golden Glove met 16 schone lakens, waarvan er 10 werden opgenomen tijdens Chelsea's 13-game winstreep. Afgezien van die opmerkelijke drie maanden spelling, was de verdediging van de Blues stevig in plaats van spectaculair, hoewel hun laatste score van 33 doelpunten alleen werd verbeterd in twee van de voorgaande zes seizoenen.
 
Onafhankelijk voor Chelsea's rivalen, heeft Conte een punt wanneer hij zegt dat zijn team nog kan verbeteren. Een andere zomer van grote uitgaven elders en de nabije terugkeer van de Champions League voetbal betekent dat ze bijna zeker moeten.
 
Er kan echter geen twijfel bestaan ​​dat het Chelsea-team dat hij dit seizoen heeft samengesteld, als een van de allerbeste in de geschiedenis van de Premier League moet gaan.