Uw winkelwagen is leeg!

Ernesto Valverde werd niet overschreden door de eerste persconfe

02-06-2017 0
BARCELONA - Ernesto Valverde werd donderdag als manager van Barcelona gepresenteerd nadat hij eerder in de week Luis Enrique's opvolger werd bevestigd. De voormalige Athletic Bilbao-coach verscheen in de ochtend samen met president Josep Maria Bartomeu voor een fotoshoot, op de Camp Nou-pitch, voordat hij naar de Auditori 1899 naast het stadion van Barca ging om te voldoen aan de vraag naar de media. Tweeëndertig vragen later ging hij weg. Maar wat waren de eerste gevoelens?
 
EERSTE INDRUK
 
Valverde heeft een moeilijke daad om te volgen. Niet alleen in termen van Luis Enrique - die de mening scheidde ondanks het leveren van negen trofeeën uit een mogelijke 13 - maar wat de enorme succes betreft, heeft Barca sinds 2006 de Frankrijkse Rijkaard in de Champions League gewonnen. Het winnen is verplicht geworden voor de Blaugrana en dat is nu de realiteit van Valverde.
 
De afspraak van de 53-jarige is niet echt voldaan aan een enorme fanfare. Terwijl ze steeds meer grote spelers ondertekenen, verkiezen Barcelona de coaches die de club kennen. In het geval van Valverde is zijn geschiedenis met Barcelona een beetje twijfelachtig (twee jaar speelt Johan Cruyff bijna 30 jaar geleden), maar zijn ervaring en de kennis die hij als coach ontwikkeld heeft, betekent dat hij niet helemaal onpopulair is.
 
Ontspannen en zelfverzekerd, hij was goedgemanierd en respectvol tijdens zijn presentatie. De echte vragen zullen komen wanneer de voorseizoen begint, maar hij begint op donderdag tot een bevredigend, als low-key.
 
UITERLIJK
 
Na aankomst met een meer relaxte look op woensdag - geen band, topknoppen ongedaan gemaakt - Valverde was geschikt en opgestart voor zijn presentatie. Terwijl Luis Enrique geneigd was om met een paar trainers te accessoriseren of dingen te combineren met een iets creatiever pakpakket, is Valverde een fan van een eenvoudiger, klassieke look.
 
WAT HIJ ZEI
 
Er zijn veel problemen die deze zomer in Barcelona moeten worden opgelost en Valverde werd gevraagd over bijna elk van hen. Desalniettemin slaagde hij ergens in om heel veel te zeggen zonder helemaal te zeggen.
 
Top van de lijst van zorgen zijn de contract situaties van Lionel Messi en Andres Iniesta. Beide spelers zijn na de zomer buiten het contract, maar Valverde lijkt niet te zorgen over het vooruitzicht van het verliezen van beide. Hij zei dat iedereen in de club 'optimistisch' is. Messi zal verlengen en voegen eraan toe dat Iniesta, die onlangs 33 werd geworsteld en gewond was met dit seizoen, een belangrijke speler blijft.
 
Nog een vervolg onderwerp van debat in Camp Nou richt zich op de filosofie van de club en de promotie van spelers van La Masia naar het eerste team. Valverde betrapt beide aanhangers.
 
"Ik weet dat alle vorige coaches samen met Barca's zegel gewerkt hebben, die stijl die over de hele wereld wordt herkend," zei hij nadat de inzet van Barca B-spelers een kans zou krijgen als ze het verdienden. "Fans weten gewoon door de stijl te zien van welk team het komt overeen. Ik weet het. Ik ben hier geweest. Ik moet opnieuw aanpassen, maar mijn idee is nog dieper te gaan met die stijl en verder te gaan."
 
Toch voegde hij eraan toe dat systemen niet te belangrijk zijn, wanneer hij 4-3-3 speelde - een vorm die hij niet vaak in zijn carrière gebruikt.
 
HOE HEEFT DE MEDIA BEHANDELD
 
'Wat is de grootste moeilijkheid die bij de Barca-baan komt?' Vroeg een journalist Valverde.
 
'Omgaan met de nieuwsconferenties', schreeuwde hij in antwoord.
 
Behalve misschien maakte hij geen grapje. Valverde was beleefd in zijn eerste officiële nieuwsconferentie als Barca baas, maar hij hield de verzamelde media op armlengte door. Het is niet noodzakelijkerwijs de media die hij zich zorgen maakt, maar het feit dat hij regelmatig moet omgaan met problemen die niets te maken hebben met de voetbal-kant van de dingen.
 
"Ik zal proberen om conflicten te houden van invloed op de sportieve kant van de dingen," voegde hij eraan toe.
 
Op veel manieren heeft hij echter een voorsprong. Luis Enrique heeft tegen het einde van de jaren een felle relatie met de media gehad - en gedurende zijn drie jaar ambtstermijn - en het is moeilijk te voorstellen dat Valverde zoveel problemen ondervindt.