Uw winkelwagen is leeg!

Stem van het vertrouwen tegen de raad van Barcelona heeft misluk

30-09-2017 0
BARCELONA - Agusti Benedito heeft donderdag bevestigd dat zijn stem van vertrouwen tegen de raad van Barcelona is mislukt.
 
Benedito moest de handtekeningen van 16.570 clubleden krijgen om de stemming tegen president Josep Maria Bartomeu en zijn bestuurders in een referendum te krijgen, maar vanaf woensdag, toen de club de deadline voor handtekeningen zei, had hij slechts 12.504.
 
De deadline is een voortdurend probleem tussen Benedito en de club tijdens het proces, dat eerder deze maand is begonnen.
 
Barca beweerde dat het 27 september was, terwijl Benedito zei dat het 2 oktober was geweest, die hem zondag thuiswedstrijd tegen Las Palmas zou hebben gegeven om meer handtekeningen te verzamelen.
 
Echter, na de vice-president van Europa, Jordi Cardoner, op woensdag dat diverse onafhankelijke adjudicators de datum van de club hebben gesteund, kwam het argument tot zaterdag als een werkdag of niet - Benedito erkende nederlaag.
 
"We roepen tijd op de stemming van het vertrouwen," zei hij.
 
"Dit is onze laatste nieuwsconferentie. We hadden niet verwacht dat de club zoveel dingen zou compliceren, vooral met betrekking tot de data. Het bestuur is moeilijk op ons gekomen omdat de stemming succesvol zou zijn.
 
"We zijn niet van plan om een ​​ander vertrouwenstrijd te geven, want het is ook een grote moeite - ook financieel. Hoewel het me niet zou verrassen als iemand anders deed omdat de redenen bleven."
 
Benedito ging echter met een gevecht neer en zei dat hij de raad in de rechtbank zou nemen omdat hij de rechten van Barca-leden beschadigd had door de periode voor het verkrijgen van handtekeningen niet open te houden tot 2 oktober. Dit is zijn lezing van de statuten van de club.
 
Naast de 12.504 handtekeningen die zijn verzameld, zei Benedito dat hij nog 1.500 verwachtte om in de post voor zaterdag te komen, wat hem het Las Palmas-spel zou hebben gegeven om de overige 2500 handtekeningen te krijgen.
 
Maar hij heeft nu alle handtekeningen vernietigd door een notaris om de anonimiteit van de clubleden die de stem hebben ondertekend te behouden.
 
"Talloze mensen hebben geëist dat ik hun informatie niet aan de club geven als we het doel niet raken omdat ze het bestuur niet vertrouwen," zei Benedito.
 
Benedito heeft eerder deze maand uitsluitend tot ESPN FC gezegd, en heeft de Neymar-belastingzaak, de voormalige Barca-president Sandro Rosell's aanhouding en de onzekerheid over de toekomst van Lionel Messi aangehaald als de belangrijkste redenen waarom Bartomeu en zijn directie onmiddellijk moeten ontslag nemen.